Dagindeling, voorbereiding

Op woensdag is er voorbereiding van de komende week.(do->di) Deze begint om 10 uur en eindigt wanneer we klaar zijn. Normaal gezien is dit rond een uur of vier.

De andere dagen (donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag) zijn als volgt ingedeeld:
7:45u Leiding is aanwezig en verkleedt zich.
8:00u tot 17:00u dezelfde als de dagindeling van de kinderen
17:00u Indien mogelijk begin je met je opruimtaak.
18:00u Dagevaluatie begint nadat opruimtaken gedaan zijn. Deze evaluatie duurt gemiddeld een half uurtje. De duur van de vergadering hangt af van wat er die dag gebeurd is. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat iets speciale aandacht vereist op de evaluatievergadering.

Op vrijdagen is er een leidingsvergadering (waar mogelijke grotere problemen besproken worden). Daarna  eten we samen (we gaan verkleed naar de Quick ! ) en daarna begint de leidingsavond.

Eventjes pauzeren kan tijdens de dag vrijwel altijd, zeker als er genoeg leiding is.


Inschrijven

Net zoals de kinderen moet de leiding ingeschreven zijn. Hoe meer zielen; hoe meer vreugd! We kunnen altijd extra helpende handen gebruiken. Leiding die zich inschrijft wordt (bij voorkeur) ook verwacht op de woensdag ervoor om deze dag voor te bereiden. 

Heb je interesse om je in te schrijven als leiding? Neem dan gerust contact met ons op via info@kwikkwak.be en tot snel!

Eens deel van de leidingsploeg kan je je inschrijven door het inschrijvingsformulier in te vullen en dit door te sturen naar de Contact Leiding. Dit formulier stuurt de Contact Leiding tijdig door naar de gehele leidingsploeg.


Vergoeding

Voor de leiding is de dag uiteraard gratis, meer zelfs, je krijgt een "leidingsvergoeding" of vrijwilligersvergoeding. Deze bedraagt 20 euro voor gebrevetteerde leiding en 15 euro  voor stagairs. (ook iedereen die geen attest "animator in het jeugdwerk" of "hoofdanimator in het jeugdwerk" heeft, wordt beschouwd als stagair). Voor de voorbereiding krijg je 5 euro en als je een hele week (van woensdag tot en met dinsdag) op het speelplein komt staan, krijg je een bonus van 15 euro!  Ook voor je hulp bij opbouw en afbraak wordt je beloond! Dit varieert telkens, al wordt er altijd voldoende spijs en drank voorzien. De innerlijke mens moet ook verzorgd worden, niet waar? :)

Op speelpleindagen krijg je als leiding ook soep, thee, koffie of water bij het eten, een vieruurtje, een ongelooflijke toffe dag en een heleboel toffe vrienden en vriendinnen. Als je het goed aanpakt, kan je zelfs een lief scoren. ;)


Roken, alcohol & drugs

Wat met roken?
In de nabijheid van kinderen of ouders wordt er NOOIT gerookt. Er zijn 3 vaste rookpauzes: voor 7u45, tijdens de middag nadat je toestemming hebt gevraagd en na 18u00.

En alcohol?
Tijdens speelpleindagen en voorbereidingen is alcohol verboden! Op leidingsavonden georganiseerd door Kwik Kwak is er in beperkte mate bier aanwezig. Dronkenschap wordt absoluut niet getolereerd.

En drugs?
Andere drugs worden niet getolereerd.