Zin in een superleuke en knettergekke vakantie?
Zin om een bende toffe mensen te leren kennen?
Zin om eens goe te spelen met een bende kinderen?
Zin om lid te worden van het op 1 na leukste team ter wereld*?
Dan is speelplein Kwik Kwak zeker iets voor jou!


En er is meer! Naast een dolfijne vakantie zorgt Kwik Kwak ook goed voor zijn animatoren. Elke maand organiseert Kwik Kwak een leidingsavond, in de paas- en zomervakantie is dit zelfs elke week. Twee keer per jaar trekt Kwik Kwak met zijn animatoren op weekend.


Kwik Kwak organiseert speelpleinvakanties voor kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar in de paas- en zomervakantie op het domein van het Sint-Michielscollege te Brasschaat. Iederen kan, vanaf dat hij/zij 15 jaar is, animator worden op ons speelplein. We verwachten van onze animatoren dat ze een cursus animator in het jeugdwerk volgen. Geen nood! Dit is geen saaie cursus, maar een heuse doe-week, een week die je je nog lang zal herinneren. Kwik Kwak geeft deze cursussen niet zelf, maar doet daarvoor beroep op de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (link naar www.speelplein.net). Op deze website kan je je ook inschrijven voor de cursussen. Nog niet helemaal zeker? Ook geen probleem, je kan komen kennis maken met het speelplein zonder dat je een cursus hebt gevolgd.


O ja, Kwik Kwak is een particulier speelplein. Dat wil zeggen dat we niet afhankelijk zijn van een gemeentebestuur, in tegenstelling tot veel andere speelpleinen. Onze werking steunt volledig op vrijwilligers die alles organiseren. En als animator op ons speelplein krijg jij dus ook onmiddellijk inspraak in onze werking. Kwik Kwak, dat zijn wij!


Krijg ik geld om op het speelplein te staan? Ja en nee. Kwik Kwak werkt niet met jobstudenten maar met vrijwilligers. Onze animatoren krijgen wel een vrijwilligersvergoeding en bij verschillende gelegenheden voorzien we je van eten en drinken.


Nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren (we bijten alleen maar om te spelen).


Overtuigd? Stuur ons dan ook een mailtje en ... welkom bij het op 1 na leukste team ter wereld*!


Tot binnenkort,
uw Bozbezbozzel (compleet vergeten mascotte van Kwik Kwak vzw)

* Het leukste team ter wereld is het hoempapa-orkest uit Buenos Aires, maar alleen dansende konijnen kunnen er lid van worden.